En resa till Yellowstone och Black hills.

Efter en månads tillvaro i det ljuva Wisconsin har vi nu fått över oss det första indianöverfallet ! Vet inte hur det började , jag såg inget i den nyprenumerade lokaltidningen utan de var bara här en dag. Inga förluster här på farmen men vi kan räkna med fortsatta överfall. Sover med en av farmens vapensamlingswinchester under kudden, jag har även köpt en kikare för att ej överrumplas.

Vi har ännu fler trainees som jobbar här nu. En från Kenya springer med det här brevet till flygbanan på gården. Det är så bra för han syns ej då han springer över den svarta djupa mulljorden och det är tur att majsen ej har kommit upp än……..

Så började mitt första brev hem till Sverige när jag jobbade på en majsutsädesfarm i Wisconsin för 50 år sen . Senare i juni 1969 gick. Armstrong på månen och alla ropade ubeliveable samt vi fick ledigt den dagen.

Men första semesterresan gick norrut över North Dakota till Bismark 750 miles första dagen med punkteringar på bägge bakdäcken . Anlände till Flaxwille så småningom och besökte Bengt som körde sin John Deere traktor med kultivator på de över flera kilometer långa fälten.

Till Poplar Scobey med mycket indianer både vilda och vänliga. Nyss hade ett mord ägt rum med svartsjukedrama som bakgrund.

Bergiga och slingriga vägar till Yellowsstone där vi åkte runt 6 timmar. Old faithful geysern imponerade med sitt regelbundna utbrott varje timma under 4 minuter över 50 m högt. Vi såg en svartbjörn på 2m avstånd. 25 bilar blockerade vägen för att titta på den stackars björnen. Men han satt lugnt kvar när alla rusade fram med sina dyra kamerautrustningar. Stora älgar går bara 10 m från hotellen.

Färd över alpinvägar in i Vyoming. Logi i Gilette där vi äter dyrt men gott.

Till South Dakota i Mitchell där vi se Mount Ruchmoore och Marin life i Black Hills.

Stannar i Rapid city sen sovarkväll . Nästa dag hem till Wisconsin för att fortsätta med livet på farmen.

Serpentinvägar in i Yellovstone nationalpark.
Indian vid Black Hills från reservatet.
Bison i Yellovstone parken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s