Sommardagar i Janeswille, Wisconsin.

Ännu ej magnoliablommning så vi åker en nostalgitripp till USA igen

Vi har trevliga söndagar med vattenskidor, volleyboll och grillfester.

På Tracy farms finns omfattande svinskötsel . Förmannen är en yankee som varit i Vietnam en tid. Han kom hem skadad i en arm. Låg på sjukhus ett år men kan ännu ej skriva med högerarmen, så han tränade upp vänsterarmen till att skriva med. De som har varit i Vietnam har skjortor där det står. ”När jag dör kommer jag till himmelen för jag har varit i helvetet”. Tidningarna är fyllda med telegram och nyheter från kriget och Saigon varje dag. En soldat som varit i helvetet i 2 år kom hem frisk men tog dagen efter kontakt med el.ström på 240.000 volt och dog naturligtvis. Insändare från sörjande föräldrar manar om ett slut detta dödande. Demonstrationer är igång i Madison och Chicago.

Tre veckor i juli kör jag en detasslingsmaskin med 6 ungdomar på varje maskin i korgar som plockar bort blommorna på utsädesmajsen. En fantastisk tid då jag lär mig mer engelska än under hela tiden tidigare. Det är 7 st maskiner igång med en supervisor i varje ekipage. Vi är alla unga och vill se och lära så mycket som möjligt av varandra ,vi kommer att ha nytta av den här tiden.

Vi är till Wisconsin Dells rock en helg och ser på vacker natur . Gör en båttur och har party. Det är picknick varje helg nu , vi svenskar är väldigt populära i USA.

Höskörden klaras av med arbete i 35 grader C , svettas hela tiden och så den 20 juli 1969 gick Armstrong på månen . Vi fick ledigt den eftermiddagen och kände oss förhoppningsfulla inför framtiden.

Detasslingsekipage med ungdomar och förare Sven
Chevrolet 1957 stationsvagnen som vi åkte omkring med hela sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s