Kungsholms sista julresa.

Kungsholm med en längd på 200 m. Bredd 26 m. Väger 26 .000 bruttoton. Sjösatt 1965 . Kan ta 750 passagerare . Har 10 däck och kostade 100 miljoner .

Vi gick ut från Pier 97 i N.Y kl 12.00 den 5/12 1970 . Trevliga rum med telefon och radio . Första lunchen var renkött, ägg och glass. Testar på baren och sen dans hela kvällen. Fisk till middag. Mera vågor nu ute på Atlanten, känner av dyningarna.

7/12 är det hård sjögång . Strax innan middagen gick Kungsholm upp på en jättevåg så all porslin gick sönder på borden. Vi fick vänta någon timma på måltiden när nytt porslin dukades fram. Biff alla Lindström och rostbiff med lök under dagen . Dans hela natten lång. Vi ser hur fartyget navigeras från kommandobryggan. Badar bastu spelar pingis. Värdinnan Marianne läser julnovell, ser bio ”sunflower”. Vi bjuds på ett välsmakande och generöst julbord. Ser bion ” Kaktusblomman ”

11/12 är det avslutningsmiddag med enormt pampiga anrättningar. Det är sista dagarna på den här underbara paradisresan, vi byter adresser och småpratar. Landstigning i Norge sen mot Köpenhamn och Göteborg som vi når 13/12 19.00. Vi möts som hjältar med ett hejdundrande mottagande efter att varit borta så lång tid i USA.

Ute på Atlanten upptäcker jag att 1 klass har täckta livbåtar.
Vid pier 97 ligger det vita smycket Kungsholm fångat från empire state building.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s